geregistreerd op:

25 April 2005

Quote
Ik heb een vraag:

Hoe groot is de kans dat je hiv oploopt?
Onder een bepaalde leeftijdsgroep schijnt het weinig voor te komen en het komt ook vaker voor als je als man met verschillende mannen sexueel contact hebt of bijv bij mensen uit landen waar het minder ontwikkeld is.

Als je het 1 of 2 keer onveilig gedaan hebt met een persoon die verder daar ook altijd consequent mee is (en zonder anaal contact want daardoor is de mogelijkheid groter dat je het kunt krijgen), kun je het dan toch nog krijgen? (dit gaat over een contact van zeker 2 jaar geleden).

En gaat hiv meestal gepaard met andere soa\'s of hoeft dat niet? Verder is er niks aan de hand, geen soa of klachten of wat dan ook.

Alvast bedankt voor de reacties!

geregistreerd op:

25 April 2005

Quote
Is er niemand die hier een antwoord op kan geven??.......

geregistreerd op:

1 April 2005

Quote
HIV krijg je door mideel van bloed op bloed of via slijmvlies contact. De kan dat je hiv oploopt tijdens onveilge sex kan je niet voorspellen omdat je niet weet of je partner besmet is. Een hiv besmetting kan na een keer onveilig contact al plaats vinden. Het klopt dat bij homosexuelen hiv meer voorkomt dan bij hetro's. Er zit hier een maar aan vast. Deze groep heeft zich inmiddels redelijk onder controle en de grootst groeiende groep zijn hetrosexuelen. De kans daj e hiv krijgt door speeksel is heel klein. Maar kijk dus uit en als je twijfeld ga dan snel naar de ggd en doe een test. beter voor jou en je omgeving.

geregistreerd op:

21 October 2006

Quote
hey

hiv is een virus dat je bij je kan drage zonder dat je er zelf ook maar iets van merkt.. wanneer je er iets van zou gaan merken is wanneer je vakker ziek word en je weerstand minder word.. vaak word het op dat punt al aids omdat het dan zichtbaar word.. het is een virus die bepaalde witte bloedcellen in je lichaam aantast en dus er voor zorgt dat je minder weerstand krijgt.. mensen met hiv op op een verder stadium aids worden zwakker tegen virussen en bacterien vaak krijgen ze long ontsteking of een griep die veel erger uit pakt als normaal.. het is niet zo dat er andere soa's gepaard gaan met hiv al kan het wel dat je er sneller last van krijgt doordat je minder weerstand krijgt.. je kan voor de zekerheid een test laten doen dan weet je zeker als je het heb of niet..
zo\'n test moet je 3 maande na een mogelijke besmetting mee wachten maar aangezien je zei dat het al 2 jaar terug is kun je gewoon zo'n test aanvragen..

groetjes Ppurple

Lees meer op Gezondheidsplein.nl over:

Griep, SOA

Onderwerpen in dit topic

Griep, Hiv, Ontsteking, Soa

Gerelateerde onderwerpen in het forum


Zoeken op het forum
Dossiers

Dossiers Ziekenhuis.nl