geregistreerd op:

25 January 2006

Quote
Hallo,

Ik heb in dec. 96 een ongeval gehad waarbij een auto mij op mijn brommer ondersteboven reed. Mijn linkerknie is daarbij flink verdraaid, maar het ambulancepersoneel heeft mij gewoon naar huis gebracht.
Na 2 weken toch in het gips gekomen, MRI-scan en kijkoperatie gehad, maar toch door veel te fiesten mijn bovenbenen aangesterkt die mijn instabiele knie corrigeren.
Desondanks ben ik nu in gesprek met een goede orthopead in het OLVG in Amsterdam. Ik overweeg een operatie om een nieuwe achterste kruisband te laten plaatsen, maar hoor dat dit een moeilijke operatie is waarvan het resultaat moeilijk te voorspellen is.

Wie heeft een achterste kruisband operatie gehad en kan mij wat over zijn ervaring vertellen? Is het er beter van geworden en hoe lang duurt het herstel?!

geregistreerd op:

5 May 2004

Quote
Jurgen, over het algemeen hoeft een AKB niet geopereerd te worden; het versterken van de beenspieren (het omgevend spierkorset) is doorgaans voldoende. Daarbij is de functie van de AKB - anders dan de VKB - ook niet doorslaggevend voor het functioneren van de knie. Je zou zelfs met kunnen wat fantasie zeggen dat hij gemist kan worden.
Welke orthopaed heb je daar; is dat dr Willems? Een uitstekend specialist, die zover mij bekend niet onnodig aan het opereren slaat. Bespreek het nog eens met hem en geef hem mijn visie door en breng hem tevens mijn groeten over.
Groetjes, Arthur van Dam - SportTherapeut

geregistreerd op:

10 November 2007

Quote
Hoi,
Ik begrijp je twijfel... ik heb in 1999 een auto-ongeluk gehad, waarbij er niet zo heel veel meer goed was aan mijn knie. Nu, 8 jaar later dus, gaat de professor in Gent toch mijn achterste kruisband opereren. Mijn knie is zo laks/instabiel dat ik zonder brace en zonder pijn niet kan lopen. Ik sta voor de klas, dus dat is niet echt handig. De operatie staat voor 8 januari a.s. gepland, dus daarna zal ik je laten weten hoe het is gegaan!
Groetjes Irma de Caluwé

Lees meer op Gezondheidsplein.nl over:

Pijn

Onderwerpen in dit topic

Knie, Pijn

Gerelateerde onderwerpen in het forum


Zoeken op het forum
Dossiers

Dossiers Ziekenhuis.nl