geregistreerd op:

27 September 2005

Quote
Ik heb nu al 3 maal grote (3 bij 3 cm!) fibroadenomen gehad in mijn ene borst. Elke keer moesten ze verwijderd worden omdat ik er last van had en het groeide heel hard. Nu zit er alweer een 4e. Ik ben bang dat hij nu ook gaat groeien. Mijn arts zegt nu bij voorbaat dat het weer een goedaardig gezwel is en wil geen punctie meer doen. Ik ben het daar niet mee eens...alle knobbeltjes moeten toch beoordeeld worden? Je moet er toch nooit van uit gaan dat iets wèèr goed is? Ik ben 26, ik weet het jong, en dat is met dit soort dingen toch in mijn nadeel.
En eigenlijk ben ik van mening dat alle goedaardige tumoren gewoon snel (als ze nog klein zijn) verwijderd moeten worden. Maar mijn arts vindt van niet. Maar het probleem is dat ze op een gegeven moment zo hard groeien en groot worden dat ze er toch uit moeten en ik dus een enorm litteken er weer bij heb!
Nu zou ik graag een second opinion willen van een andere arts. Wie heeft hier ook ervaring mee? Wie kan mij een goede (vooral medelevende!!) arts adviseren?
Alvast heel erg bedankt!
O ja...heb je vragen over fibroadenomen? Vraag ze maar aan mij want inmiddels weet ik er heel veel (te veel;-) van!

Groetjes!

geregistreerd op:

22 December 2004

Quote
Hoi, Wat vervelend allemaal voor je! Een vriendin van mij heeft een paar jaar terug een borstverkleining laten doen en hield daar flinke littekens aan over, haar toenmalige arts was ook van mening dat ze daar niet over moest zeuren. Inmiddels is ze nogmaals geopereert en zijn zelfs haar tepels gereconstrueert. De, second opinion, arts die ze bij die tweede operatie had snapte haar probleem. Ik weet dat het niet hetzelfde is, maar ik zal haar eens vragen wie haar arts is/was. Misschien dat hij ook jou begrijpt.
Ik vind in ieder geval dat je groot gelijk hebt en dat je zeker een second opinion moet doen!!!

geregistreerd op:

1 January 2009

Quote
Ik heb zelf ook een fibroadenoom in mijn borst; 1,5 x 2 cm. Zit er al vanaf mijn 16e. Sinds die tijd is ie wel gegroeid, maar de laatste tijd (paar jaar) is ie stabiel. Ik heb er geen last van en je ziet hem niet. Omdat ik allerlei verhalen hoorde over eventueel kwaadaardig worden van fibroadenomen heb ik het op mijn 21e weer laten checken. Mijn huisarts deed daar niet moeilijk over. Mijn oma heeft borstkanker gehad en voor mijn geruststelling heeft ie me toch dooverwezen. Hij kon zelf wel voelen of het eventueel kwaadaardig was. Het is dan glad, een kwaadaardig iets omschreef hij als een bobbeltje met tentakels. Op mijn 25e speelde het weer heel erg en ben toen weer naar de huisarts gegaan voor een verwijzing. Mijn, inmiddels andere, huisarts deed hier wederom niet moeilijk over en weer vond er controle plaats. Mijn grote angst was dat dit fibroadenoom misschien kwaadaardig kon worden, dat hoor je wel eens. Een vriendin van mij is arts en haar vriend oncoloog, zij konden mij vertellen dat ik hier niet bang voor hoefde te zijn, maar ja, zit nog steeds wel in mijn hoofd. Ik haal het in ieder geval niet weg, maar laat het wel om de zoveel tijd controleren. Ik vind dat als jij controle wil dit ook moet plaatsvinden, het is jouw lijf. Als ik jou was zou ik een second opinion vragen al is het maar voor je eigen geruststelling. Wel oppassen met teveel mammo's, kan ook weer kwaadaardige cellen opleveren.
Succes

geregistreerd op:

4 June 2005

Quote
Hoi!

Mail me gerust dan geef ik je de naam van een zeer goede chirurg.
Hartelijke groeten,
Marian

Lees meer op Gezondheidsplein.nl over:

Angst, Borstkanker

Onderwerpen in dit topic

Angst, Borstkanker, Borstverkleining, Gezwel, Kwaadaardig, Littekens

Gerelateerde onderwerpen in het forum


Zoeken op het forum
Dossiers

Dossiers Ziekenhuis.nl