geregistreerd op:

31 March 2003

Quote
Hallo ik heb erg veel last van mijn onderrug en de arts heeft geconstateerd dat ik spit heb nu is mij geadviseerd om rustig aan te doen maar wel in beweging te blijven nu is mij vraag zijn er mensen die met spit gewoon door blijven werken of rustig aan thuis blijven

geregistreerd op:

6 January 2005

Quote
Je moet je afvragen en realiseren wat spit is!?
Spit schiet ervaak in en heeft vaak te maken met een overbelasting en een kleine beschadiging van het binneste gedeelte van je tussenwervelschijf. Hierdoor krijg je een reactieve spierspanning en vooral veel pijn. Je kunt dit negeren of onderdrukken met spierverslappers en/of pijnstillers, maar dat betekend wel dat de naturlijke bescherming wegvalt en de belasting op je tussenwervelschijf verder gaat. Zo een kleine beschadiging kan dan wat groter worden en als het scheurtje dan uiteindelijk de buitenste rand van de schijf bereikt is er sprake van een hernia...

ik zie spit als een voorbode van ernstigere schade en neem dit erg serieus.

Voor herstel van bindweefsel gelden nu eenmaal bepaalde regels. denk maar aan een korstje. 2 dagen rustig aan, eerste dan vooral veel bewegen binnen de pijngrens en na ca.14 dagen weer beginnen met goed belasten.

Zitten en tillen vermijden in de eerste paar dagen. Aan een vers korstje ga je immers ook niet krabben. Vermijdt de pijn en blijf inderdaad in beweging. Lopen bijvoorbeeld!

Je kunt ook doorwerken en pijnstillers slikken, maar besef je goed wat voor gevolgen dat kan hebben...

Heeft de dokter je niet even doorverwezen naar een fysio?
Die begeleidt je wel tijdens het herstelproces en verteld je wel hoe je de belasting kunt doceren en de opbouw laat plaats vinden. Op die manier ben je er snel vanaf en leg je ook een bodempje voor de toekomst.

Die rug is in jou beroep belangerijk. Wees er zuinig mee!

Sterkte
Herman

geregistreerd op:

5 May 2004

Quote
Hallo,
Hierbij meld ik mij na mijn vakantie ook weer op het net.
Na het heldere betoog van Herman, nog even een aanvulling.
Spierspanning die de zenuwwortels bij de wervelkolom kunnen veroorzaken en zou ook een oorzaak van spit kunnen zijn, komen nogal eens voor door heftige temperatuurswisselingen. Vaak niet zo merkbaar omdat de omgeving warm is.
Door de huidige mode zie je te vaak dat de onderrug onbedekt is en dat geeft in veel gevallen een stevige afkoeling, zeker als daarbij nog wordt gelopen, gefietst, gebromd etc. Maar ook bij het stil en gebukt zitten in een wat tochtige omgeving kan dit gebeuren. Dan geven de ongemerkte tochtvlagen net die kou op dat kwetsbare deel, die voor verkramping van de rugspier verantwoordelijk is. Houd ook daar rekening mee.
Groetjes, Arthur

Lees meer op Gezondheidsplein.nl over:

Hernia, Pijn

Onderwerpen in dit topic

Hernia, Krabben, Pijn, Spit

Gerelateerde onderwerpen in het forum


Zoeken op het forum
Dossiers

Dossiers Ziekenhuis.nl