Vaginale afscheiding/jeuk bij kinderen

OKC

geregistreerd op:

10 January 2005

Quote
Al geruime tijd heeft mijn dochtertje van 3 last van terugkerende jeuk aan haar geslachtsdeel en meestal gaat dit gepaard met afscheiding en een branderig gevoel.
Is het normaal dat een kind daar al last van heeft?
Mijn arts zei dat het niet echt normaal was, en hij vroeg me of ik goed zicht op mijn dochtertje had, met andere woorden of er iets gebeurd kon zijn. Ik schrok hiervan maar ik weet dat er niets gebeurd kan zijn, maar toch voel ik me rot hierover.
Wie kan me helpen want ik weet me geen raad meer, ik ben al gestopt met zeep en gebruik nu zeepvrij wasmiddel, en een speciale creme, maar het is nog niet helemaal weg.

OKC

geregistreerd op:

21 March 2004

Quote
Ik herken dit maar al tegoed,mijn dochter was 3 toen het begon,ze heeft de eerste tijd daktarin gehad van de dokter dat moet je heel dun insmeren,het is nu te koop bij de apotheek.
Het heeft prima geholpen,dat u van waspoeder bent veranderd is ook heel goed ik ben toen omo gaan gebruiken en daar kon ze wel tegen.
Ook niks in het bad doen en katoenen ondergoed dragen.
Ze had ook steeds kleine streepjes bloed in der ondergoed toen heeft de dokter laten zien hoe het kwam,haar huid was enorm dun en door de jeuk en afscheiding ging het dan kapot waardoor ze nog meer jeuk en een branderig gevoel kreeg.
U kunt ook natusan gebruiken om het in te smeren,volgens mij zit er ook zinkzalf doorheen dat helpt ook heel goed.
Mijn dochter is nu 18 en in die tijd heb ik het van meer ouders gehoord die de dochters het ook hadden,dus ik zou er maar niet zo zwaar aan tillen met wat de dokter zei tegen u.
Ik hoop dat ik u een beetje gerust hebt kunnen stellen het komt vaker voor.
Ik hoop dat het helpt en laat u het dan nog even weten want u dochter heeft er heel snel baat bij als u het insmeerd,en even lekker in bad zitten of in een teiltje doet ook wonderen.
Als mijn dochter het ook erg had legde ik wel eens een nat washandje erop dat verzacht ook.
sterkte ermee.

geregistreerd op:

19 November 2002

Quote
Mijn dochtertje (5) heeft hier ook last van gehad. Ook ik heb dit met de dokter besproken. Mijn arts was geheel niet verbaasd en zei dat dit wel vaker bij meisjes voor kwam.
Ook vroeg hij of mijn dochter wel eens wormpjes in haar ontlasting had. Als meisjes wormjes krijgen kruipen deze vaak via de anus in de schede. Het wormpje sterft hier en daar door ontstaat er een bacterie in de schede en krijgt het kind een vaginale infectie. Voor mij klonk dit heel logisch aangezien mijn dochter wel eens wormjes (aarsmaden)heeft. Hij wilde een beetje vaginale afscheiding bij haar afnemen om te kijken welke bacterie of schimmel de boosdoener was. Aangezien ik dit voor mijn dochter niet zo prettig vond heb ik gevraagd of ik dit niet zelf bij haar kon doen. Dat was geen probleem en ik kreeg een speciale set mee naar huis om bij haar een uitstrijkje te maken. Zover is het echter niet gekomen, ik heb ervoor gekozen om eerste te kijken of ik het zelf bij haar weg kon krijgen. Ze kreeg van mij een wormenkuur (verkrijgbaar bij het drogist), daar naast ben ik haar gaan wassen met lactacyd (zeepvrije wasemulsie speciaal voor de vagina) en haar vagina gaan insmeren met aloe vera gel. En binnen een paar dagen was de infectie/ schimmel weg. Aloe vera gel is een natuurproduct, is schimmel en bacterie dodend en helpt ook tegen jeuk (te koop in natuurwinkels). Ik hoop dat je hiermee wat kan, succes ermee.

geregistreerd op:

17 January 2005

Quote
Mijn dochtertje heeft geen last van vaginale afscheiding, maar gewoon zoals vele kleine meisjes denk ik, soms last van jeuk en roodheid. Wat je kan doen om dit te voorkomen en misschien ook om dingen als schimmels te voorkomen en te bestrijden:

- elke dag wassen (leg haar neer als baby\'tje) met Lactacyd wasemulsie (eigenlijk voor vrouwen, maar evengoed kleine meisjes), te verkrijgen in supermarkt of apotheek, altijd goed spoelen en droogdeppen
- bij ontlasting, na het schoonmaken met toiletpapier ook proper maken (van voor naar achter) met lactacyd femina intieme tissues
- bij bad en douche, goed naspoelen met douche, en zoals iemand al eerder zij de (zachte) douchestralen er vlak opzetten, om heel zuiver te maken
- na droogdeppen, en ingeval van roodheid, speciale zalf als \'inotyol\' gebruiken, goede laag, eventueel inlegkruisje gebruiken om broekje te beschermen, dag erna is roodheid weg
- elke dag, vanzelfsprekend, vers katoenen broekje...

Veel succes

Lees meer op Gezondheidsplein.nl over:

Infectie, Jeuk, Witte vloed

Onderwerpen in dit topic

Anus, Dun, Infectie, Jeuk, Schimmel, Vagina, Vaginale afscheiding

Gerelateerde onderwerpen in het forum


Zoeken op het forum
Dossiers

Dossiers Ziekenhuis.nl