Alergische reactie na griepprik?

geregistreerd op:

9 November 2003

Quote
Ik heb van de week voor het eerst een griepprik gehaald.
Nu vraag ik mij af of je daar een alergische reactie op kan krijgen. Want 2 dagen later is het een rode jeukende plakaat geworden.
Wie heeft hier een antwoord op?

Heb jij contacteczeem door cosmetica?

Make-upVoor een patiëntverhaal is Gezondheidsplein op zoek naar iemand die contacteczeem heeft, dat wordt veroorzaakt door cosmetica.

Krijg jij eczeem van make-up producten? En zou je het leuk vinden als wij je hierover (telefonisch) interviewen? Stuur dan een mail naar simone@medicalmedia.nl.

We zien je reactie graag tegemoet!

geregistreerd op:

11 February 2002

Quote
Bij het maken van een griepvaccin wordt gebruik gemaakt kippe-eiwit als drager. Dat wordt chemisch behandeld voordat het in de flesjes kan, waar de dokter het uithaalt als hij het inspuit. Er zijn een aantal mensen die niet zo goed tegen dat geïnjecteerde kippe-eiwit kunnen. Denkbaar is ook dat de stoffen waarmee het vaccin houdbaar gemaakt wordt niet zo goed worden verdragen.

Als je éénmaal hebt gereageerd met een allergische reactie is het goed als je dat meldt voordat je weer een (griep)vaccinatie moet hebben. Allergische reacties kunnen namelijk wel verergeren en dan bijdragen tot het ontstaan van shock of shock-achtige verschijnselen. (Zaak voor de huisarts of allergoloog)

Succes,

geregistreerd op:

10 November 2003

Quote
Hallo Karin,

Ik heb 14 dagen geleden de griepprik gegeven op mijn werk aan veel mensen en allemaal kregen ze een rode plek die naa een paar dagen weer wegtrok.
Zelf heb ik de griepprik ook gehad en had hier ook last van.
Misschien komt het door dat er iets van kippen inzit dat meer mensen hier allergisch voor zijn.

Groetjes,
Marja

geregistreerd op:

28 April 2009

Quote
Hallo Karin,
Ook ik heb de griepprik gehaald. Dat was enkel weken geleden en nuig nog is de huid op de plaats van de prik gevoelig. Ook mijn arm had een rode plakaat en was zelfs zeer pijnlijk. Dat heeft zeker anderhalve week geduurd.
Zal er bij sommige mensen wel bijhoren.
groetjes Huub Fest

Lees meer op Gezondheidsplein.nl over:

Shock

Onderwerpen in dit topic

Shock

Gerelateerde onderwerpen in het forum


Zoeken op het forum
Dossiers

Dossiers Ziekenhuis.nl