Witte vlekken in mijn keel, pijn met praten en slikken.

 • Ik heb witte vlekken in me keel.
  En ik heb pijn met slikken en met praten,

  Foto\\\\\\\'s
  http://img455.imageshack.us/img455/4598/keel28er.jpg

  Reageer
 • Sil

  Just_a_girl

  Ik kan die vlekken zo niet duidelijk zien op je foto..
  maaruhhh zijn dat witte puntjes?!...
  Ik heb dat namelijk wel vaker.. de ene keer zijn ze groter als de andere keer.. En heb al regelmatig n afspraak gemaakt bij de dokter,maar dan waren ze meteen weer weg.
  Wat t is weet ik dus ook nog niet.

  Maar heb je er echt last van?!.. Ik heb voor de rest alleen soms zo'n 'raar' gevoel in de keel.. Wat ik ook niet kan uitleggen (en ja, ik heb toen ook al meegekregen hier op t forum,dat dat t globus gevoel kan zijn.)

  Nou.. ik hoor t wel weer..

  Groetjes

  Reageer
 • Sil

  MiraVrouw

  Ik herken dit heel goed!Jaren geleden heb ik hier last van gehad,En ik had dus allemaal witte puntjes,en mijn amandelen waren heel erg opgezet.!!!Leken wel hele grote bulten.
  Ik ben toen doorverwezen (op eigen verzoek)naar een KNO
  arts in het Ziekenhuis,en ik hoefde me hier verder geen zorgen om te maken.
  Als het vaker voor kwam kon ik er aan geholpen worden,Maar
  het was verder onschuldig.
  Op zuurtjes zuigen (Of bijv.Kruidensnoepjes van Kneipp,of
  Kamille smaak van Rucola)kan heel goed helpen.Spoelen met
  Zout/of kamille werkt ook goed.(Ontsmettende werking)
  Iemand anders heeft me weleens gezegd dat het een soort
  van Angina is.Want het doet echt heel erg zeer op zo'n moment en je kan amper praten.
  Heel veel sterkte!!!

  Groetjes Mira.

  Reageer
 • Sil

  annemieke_1

  heej hallO:-)!
  wij gaan iedere zomer naar zuid frankrijk op vakantie, en vraag me niet waarom, maar ik heb altijd de eerste week van de vakantie precies hetzelfde als wat jij nu beschrijft. ik krijg er altijd strepssils voor, die helpen goed, en een drankje voor o.a. aften waar je mee moet spoelen. suc6 -x- annemieke

  Reageer
 • Sil

  lisselotjeVrouw

  hoi marc

  hoe gaat het nu met je?
  ik wilde graag weten of je er al vanaf bent en wat je er tegen gedaan hebt?ik heb er ook al enkele weken last van,heb ook een antibiotica gekregen maar dat hielp maar heel even.die witte plekjes zitten bij mij op me gehemelte en achter in me keel en soms op me tong.daarbij heb ik een rauwe keel en soms doet slikken pijn.ik hoop dat jij me een oplossing kan geven want word er gek van...kan het ook door medicijnen komen van de astma????

  groetjes

  Reageer
 • Sil

  yogurht_faceMan

  ik zie dat het allemaal al reacties van langer dan een jaar geleden zijn maar ter verduidelijking, het is tonsillitis. geen angina, veel voorkomende mis opvatting! het weefsel in de keelholte is ontstoken en als het chronisch opgezwollen voelt is het een vorm van chronische tonsillitis. Dit betekent dus dat de amandelen er uit moeten! Als het vanzelf of met bijv. Broxil 500 mg antibiotica (penicilline kuur) weg gaat is er niets aan de hand, maar wil het hier door niet verdwijnen en heb je er veel last van is het toch beter om de amandelen weg te laten halen. Bij een zogenoemde chronische vorm gaat het namelijk niet meer over, het weefsel rond de amandelen is dan te beschadigd om te herstellen. Er hopen zich bacteriën op in de amandelen en deze kunnen dit niet meer verwerken waardoor er tonsil-stenen ontstaan. Dit zijn kleine, wit/geel-achtige harde stukjes en als je deze tussen je vingers fijn knijpt zul je een geur ruiken die vergelijkbaar is met 10x een slechte adem. Deze tonsil-stenen zijn een op een ophoping van bacteriën en in principe nog zover door de amandel verwerkt dat het ingekapseld is. Het kan echter zover komen dat het boven op de amandelen wit wordt, pusvorming, dan is de amandel compleet ontstoken en heb je er veel last van. Het vuil wordt niet meer verwerkt en dit witte pus op de amandel kan lijden tot andere aandoeningen. Dit pus wordt namelijk ingeslikt en kan tot bepaalde vormen van voedsel intolerantie lijden. Ook kunnen de amandelen voor slapeloosheid zorgen, snurken, moeheid, druk op de oren, heesheid, koorts en een slechte adem. Meestal volgt tonsillitis na een periode van veel keelontstekingen. In het ergste geval verzwakt het weefsel in de keel en is dan niet meer instaat om te herstellen wat dus chronische tonsillitis tot gevolg heeft. hoe vaker je een keelontsteking zult hebben, des te groter de kans dat je amandelen chronisch ontstoken raken. Het komt vaak voor dat het onbehandeld blijft en er verkeerde ziekte beelden aan worden gekoppeld als angina, bronchitis of astma. Verwijderen van de amandelen doet bij volwassenen ongeveer een week lang veel pijn en is allerminst prettig te noemen, maar het kan een hoop klachten weg nemen en andere complicaties voorkomen. Hier een digitale uitleg van een tonsillectomie, de benaming voor het operatief verwijderen van de amandelen. http://www.youtube.com/watch?v=UNXbsRb43FU

  Reageer
Reageren

Alleen je nickname tonen we op de site.

Ik ga akkoord met de voorwaarden*

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

57 + 3 =